életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás

Mobilmarketing Magyarországon

magyarorszag-mobilmarketing.jpgTömeges SMS ben kapta mobilmarketing csoportunk az értesítést, hogy Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közreműködésével 14 vállalkozás vett részt a világ egyik legjelentősebb IT rendezvényén, a hannoveri CeBIT-en. A magyar nemzeti standon 11 kiváló vállalkozás kapott lehetőséget a bemutatkozásra.

A közel 50 éve megrendezésre kerülő CeBIT-re évente több százezer ember látogat ki, Európa és a világ egyik legjelentősebb kiállításaként tartják számon. Az idei évben leginkább a drónok és a virtuális valósághoz kapcsolódó fejlesztések kerültek a középpontba, de találkozhattunk a legújabb mobil marketing fejlesztésekkel is.

Mindez lehetőséget kínált számunkra annak a kérdésnek az eldöntésére, vajon

Merre tart a mobil marketing Magyarországon?

Vizsgálódásink színtere a magyar stand volt. Különös figyelemmel voltunk az okostelefonos fejlesztésekre és mobilaplikációkra. Mondjuk akkoriban, amikor a Mézga család utópisztikus ketyeréket kapott az időben előrefutott rokontól, de Budapesten nem lehetett telefonvonalat kapni, nos, akkoriban ki gondolta volna, hogy egy idő után majd bárhonnan tudunk telefonálni, és a hagyományos távirathoz hasonlóan betűket fogunk pötyögni egy kis tenyérnyi készülék billentyűin?

Az sms-küldés a mobiltelefóni legnagyobb sikerágazata, a jövője még jelenénél is ragyogóbb – derül ki például a Frost&Sullivan marketing-tanácsadó cég kutatásából. 2002-ben Angliában a szolgáltatók bevételük mintegy tíz százalékát nyerték a szöveges üzenetek továbbküldéséből. Hol is tartunk ma ehhez képest??

A hirdetési célból küldött tömeges sms-küldés lehetősége az online marketing területén várhatóan még egy ideig növekedni fog. A már kipróbált alkalmazásokat mind szélesebb körben fogják használni, továbbra is bővülni fog az alkalmazások köre, a felhasználás területe Maqgyarországon. Az integrált marketingen keresztül pontosabbá válhat a cégpiac meghatározása, a vevői szükségletek feltárása, illetve a még meg nem fogalmazott igények kielégítése.

Hol is állunk?

Ezzel együtt a mobiltelefonok kihasználtságát tekintve a nemzetközi összehasonlításban nem áll túl jól a magyar piac, az e-mail küldési funkciót például csupán 6 százalék használja. A magyarok kevesebb mint fele, 43 százaléka csak beszélgetésre, harmaduk már banki tranzakciókhoz is használja a mobiltelefonját, egyharmad azok aránya, akik rendszeresen interneteznek is a készüléken, de a válaszadók csak 6 százaléka küld e-mailt is a telefonnal.

A telefon felhasználásának lehetséges céljai közül egy 2011-es kutatásban részt vevő válaszadók 43 százaléka jelölte meg a beszélgetést, 30 százalékuk az sms-t, az e-mail küldési funkciót csupán 6 százalék használja. A kérdőívet kitöltők nem egészen negyede használ érintőképernyős mobilt, és nagyjából ugyanekkora az arányuk azoknak, akik mobil-alkalmazásokat használnak a telefonjukon. A válaszadók harmada már rendszeresen internetezik a mobilja segítségével: elsősorban kereső-, és közösségi oldalak látogatására, illetve hírek olvasására használja. A telefonjukat ismerők válaszai alapján ugyanakkor az operációs rendszerek között az Android 31 százalékos penetrációval vezet, míg 24 százalék a Nokia által használt Symbian rendszerű telefont üzemeltet. iPhone-ja a válaszadók 9 százalékának van, ám e típus részesedése az 55 év felettiek körében jóval magasabb.

A pénzügyi tranzakcióknál, szolgáltatásoknál egyre többször kerülnek elő a telefonok is: a válaszadók közel harmada, 32 százaléka már hajtott végre fizetési tranzakciót a készüléke segítségével. A netbank használata mobilon keresztül ugyanakkor a magyarokra még nem nagyon jellemző: mindössze 10 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy telefonja segítségével is szokta intézni banki ügyeit. Ehhez képest a pénzintézetek szinte egyáltalán nem használják ki a mobilmarketing kínálta lehetőségeket, még a kifejezetten mobilkészülékkel bankolók számára sem indítanak sms-kampányt.

A laptopról irányított mobilmarketing helyzete Magyarországon. Konferencia, kutatás, SMS-kampány. Internet és online-bankolás napjainkban és néhány évvel korábban. Pénzügyi tranzakciók során nem merül fel a tömeges sms-küldés lehetősége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr578509886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

mobilmarketing - tömeges sms

A mobilmarketing blog létrejöttét az iparág hazai fejlődése ösztönözte 2010-ben. Akkoriban egyre többen láttak fantáziát a telefonos kommunikáció mobil ágazatában. Ma cégek sokasága használ mobilmarketing eszközöket. A blog célja az volt, hogy a magyarországi és külföldi példák, hírek közzétételével, azok véleményezésén keresztül minél többen ismerjék meg a mobilmarketinget, az online marketing eszköztárát. A MOBILMARKETING BLOG 2016-ban megújult és keresőmarketing célokat is szolgál. | Mobilmarketing példák | javaslatok | megoldások | érdekességek | életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás | Mobil marketing módszer az SMS-kampány indítása. Aktuális téma: tömeges SMS-küldés mobiltelefonra. Okostelefon alkalmazások, hírek az online marketing világából - Tartalommarketing - Honlapoptimalizálás
süti beállítások módosítása