életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás

Android vs Iphone

android-vs-iphone.jpgmobilmarketing blog - android vs iphone - okostelefonok operációs rendszere

Ki az, akit kár eltemetni?

A mobilmarketing reklámokat figyelemmel kísérve megállapíthatjuk, hogy két nagy okostelefon rendszer versenyez jelenleg a piacon. A Google Androidja az Iphone iOS-e ellen. A két óriáscég merőben más céllal és taktikával fejleszt. A iPhone saját mobiltelefonjához fejleszti az iOS operációs rendszert és kizárólag ehhez is alkalmazza. Ez a marketing stratégia az oka annak, hogy sokan temették már az okostelefongyártó céget, mely szubjektív véleményem szerint behatárolt lehetőségekkel bíró készülékeket fejleszt. Ennek ugyanakkor az az előnye, hogy szoros szimbiózisban van az operációs rendszer a hardverrel.

A Google Android rendszerét ettől eltérő módon, alapkészülék nélkül fejlesztik. Mivel több készülékre, más-más konfigurációjú szoftvert kell fejleszteni, ezért az iPhone-nal szemben nem lehet egyszerre kiadni a frissítéseket minden okostelefonhoz. Az Android oprendszer frissítése ezért a régebbi típusú mobiltelefonokra nem elérhető.

Melyik okostelefon a biztonságosabb?

Kár lenne az Android rendszerét biztonsági szempontból eltemetni. Tény: az iPhone iOS rendszerének biztonsági beállításait nem lehet feltörni, míg az Androidos eszközt használóknak csak 2,3 százaléka használ valamilyen titkosítást, de igény szerint ez utóbbi telefonok felhasználói is hozzáférhetetlenné tudják tenni adataikat az illetéktelenek számára.

A terrortámadások szomorú aktualitást adtak, és ráirányították a figyelmet a mobiltelefonok feltörhetőségére. A francia rendőrség véleménye szerint, az olyan Adroidos készülék feltörése, mely csak kóddal van ellátva, maximum 1-2 órát vesz igénybe, ami után minden adat korlátlanul hozzáférhető. Ennek oka egyrészt a rendkívül változatos készülékskála, melyre szinte lehetetlen egységes titkosítási algoritmusokat és módszereket kidolgozni. Az iPhone kényelmes helyzetben van, mivel szoftverét egyetlen hardver számára kell tökéletesíteni, ezért lehetetlen épkézláb adatokat kinyerni a feltört készülékekből.

Véleményem szerint korai lenne az Androidot temetni, hiszen a Google hatalmas erőforrásait felhasználva, csak idő kérdése a megfelelő titkosítási rendszer kidolgozása. Jelenleg az tűnik valószínűnek, hogy a Google a felhő szerverszolgáltatást preferálja majd, így adataink őrzését a szerverek titkosított tárolói végzik, ezért az ellopott Androidos készülék feltörése után nem lehet titkos információkat kinyerni, mert egészen egyszerűen nem lesznek ott.

Android vs Iphone. Piaci részesedés, biztonság, oprendszer, mobil marketing tartalom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr968510264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

mobilmarketing - tömeges sms

A mobilmarketing blog létrejöttét az iparág hazai fejlődése ösztönözte 2010-ben. Akkoriban egyre többen láttak fantáziát a telefonos kommunikáció mobil ágazatában. Ma cégek sokasága használ mobilmarketing eszközöket. A blog célja az volt, hogy a magyarországi és külföldi példák, hírek közzétételével, azok véleményezésén keresztül minél többen ismerjék meg a mobilmarketinget, az online marketing eszköztárát. A MOBILMARKETING BLOG 2016-ban megújult és keresőmarketing célokat is szolgál. | Mobilmarketing példák | javaslatok | megoldások | érdekességek | életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás | Mobil marketing módszer az SMS-kampány indítása. Aktuális téma: tömeges SMS-küldés mobiltelefonra. Okostelefon alkalmazások, hírek az online marketing világából - Tartalommarketing - Honlapoptimalizálás
süti beállítások módosítása