mobil marketing - telefonos alkalmazások - sms küldés - online marketing kampány - laptop szerviz budapest - tablet kijelző - notebook akkumulátor

Tömeges SMS küldés

tomeges-sms-kuldes.png

A leghatékonyabb mobilmarketing eljárás a tömeges SMS küldés. Kampány indításához a szövegüzenet fogadására alkalmas mobiltelefonokra SMS formátumú szöveges üzenet eljuttatása a legcélszerűbb eljárás. Az utóbbi években minden szakmai felmérés azt mutatta ki, hogy a személyre szabottan küldött reklámüzenetnek a legnagyobb a mozgósító ereje, ráadásul nem csupán a törzsvásárlók körében, hanem a megnyerni, az ügyfélkörbe bevonni kívánt potenciális megrendelők, lehetséges termékvásárlók körében is.A televíziós hirdetések jelentőségét persze nem becsülhetjük le: a milliós nézettség rossz hatékonyság mellett is százezreket mozgósíthat, ám az smsüzenetek területén sokkal jobb a megtérülési arány. Aki saját mobiljára kap üzenetet, a személyes megszólítottság hatása alá kerül. Különösen, ha megfelelő szoftverrel a névjegyzékből még a keresztnevét is sikerül az üzenet elé varázsolni, akkor szinte bizonyos, hogy a felhasználói oldalon interakcióra számíthatunk.

Természetesen ehhez előbb egyrészt megfelelő marketing-előkészítés szükséges a célok és eszközök pontos meghatározásával (ide tartozik a karbantartott címlista alapján előállított adatbázis is), másrészt pedig rendelkeznünk kell a a gyors és megbízható továbbításhoz a megfelelő technológiával.

Nagyvállalat, bankok, üzletláncok olykor saját infrastruktúrát építenek a csoportos sms-küldéshez, kis- vagy középvállalkozások esetében ez nem költséghatékony, ésszerűbb az ágazatban gyakorlott szolgáltató céget megbízni az SMS-kampány lebonyolításával. Az ilyen cégek Gateway-program keretében teljesítik a megrendeléseket és akár milliós számban képesek üzenetek kézbesítésére.

Mi az SMS Gateway rendszer?


gateway-sms.jpgA Gateway rendszer olyan üzenetküldő szolgáltatás, amely a küldő fél oldaláról mobileszköz használata nélkül, azaz számítógépről, szervergépről közvetlenül továbbit szöveges üzeneteket előfizetői mobiltelefonokra az internethálózaton keresztül. Az üzenet útja vázlatosan PC -> internethálózat -> szervergép -> internethálózat -> mobilszolgáltató SMS-központja -> mibilhálózat -> mobilos telefonelőfizető. A Gateway programok főbb alkalmazási területe: adatbázis alapú SMS-kampány indítása, személyre szabott rövid szöveges üzenetek küldése célcsoport tagjai számára. A célcsoport nemcsak vásárlókört jelenthet, egy nagy intézmény megszólíthatja így szabadnapos dolgozóit, hogy álljanak munkába, egy párt kampány idején mozgósíthatja tagságát és szimpatizánsait, stb.

Gateway technológiai háttérrel bármilyen SMS-kampány sikerrel lebonyolítható, a célba juttatás kiemelkedően jó hatásfokú, a megrendelő visszajelzést kap és a részletes statisztikai kimutatásokat is megtekinthet. Ám bármilyen jó is legyen a műszaki háttér, üzenetküldő kampány indítása előtt érdemes végiggondolni: mit, miért és hogyan szeretnénk elérni. Legelőbb a célközönséget kell kiválasztani. A következő lépésben 160 karakterben kell jól megfogalmaznunk reklámüzenetünket. Végül a technikai lebonyolításról kell gondolkodnunk: célszerű e célra profi mobilmarketing szolgáltatót felkérni. A magyar web számtalan kiváló szolgáltatót kínál, ha a tömeges sms küldés vagy az SMS kampány kulcsszóra rákeresünk a Google segítségével. A cégek lehetővé teszik a kampány online lebonyolítását.

A tömegs SMS-küldés hatékonysága

Angol szóval élve a bulk sms igen költséghatékony megoldás, de csak széles ügyfélkörrel rendelkező közép- és nagyvállalkozások, szervezeti egységek, egyesületek, nagyobb intézmények, központi vagy nagyobb térségi  hivatalok, ügyfelek nagy csoportjaival számló pénzintézmények, üzletláncok számára. Kisvállalatok és főleg magánszemélyek ritkán gondolkoznak ezres, tíz- vagy százezres nagyságrendben, így számukra kevés megtérülő eljárás a mass sms még akkor is, ha az internet lehetőségeivel érve irodájukból bonyolítják le a kampányt.

Azonnali üzenettovábbítás - SMS.kampány

Telefonos kommunikáció - online marketing. Web - internet - mobil marketing. Üzenetküldés mobilkészülékre, okostelefonra internet- és mobilhálózat segítségével. Azonnali tömeges sms küldés mobiltelefonra adatbázis alapján.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mobilmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr738512140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

mobilmarketing - tömeges sms

A mobilmarketing blog létrejöttét az iparág hazai fejlődése ösztönözte 2010-ben. Akkoriban egyre többen láttak fantáziát a telefonos kommunikáció mobil ágazatában. Ma cégek sokasága használ mobilmarketing eszközöket. A blog célja az volt, hogy a magyarországi és külföldi példák, hírek közzétételével, azok véleményezésén keresztül minél többen ismerjék meg a mobilmarketinget, az online marketing eszköztárát. A MOBILMARKETING BLOG 2016-ban megújult és keresőmarketing célokat is szolgál. | Mobilmarketing példák | javaslatok | megoldások | érdekességek | mobil marketing - telefonos alkalmazások - sms küldés - online marketing kampány - laptop szerviz budapest - tablet kijelző - notebook akkumulátor | Mobil marketing módszer az SMS-kampány indítása. Aktuális téma: tömeges SMS-küldés mobiltelefonra. Okostelefon alkalmazások, hírek az online marketing világából - Tartalommarketing - Honlapoptimalizálás