életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás

A laptop mobilitásának pozitív és negatív oldalai

Miért jó notebookot vásárolni?

barhol hasznalhato laptopEgyre többen vannak azok a vásárlók, akik a személyi számítógép helyett a laptopot keresik a boltok polcain. A laptop egyik nagy előnye a mobilitásban rejlik, azonban ezzel párhuzamosan vannak hátrányos tulajdonságai is, ilyen például a sérülékenység.

A laptop pozitív tulajdonságai: mobilitás

A notebook legnagyobb előnye és pozitívuma a hordozhatóság, mobilitás, a minimális súly. A kompakt eszköz könnyen mozgatható, hordozható, beépített akkumulátorának köszönhetően bárhol és bármikor munkára fogható. A legújabb laptopok egyre kisebb méretben érhetők el, bárhol és bármikor csatlakozhatunk az internetre, a parkban vagy a kávézóban ülve is.

Internet hozzáférés

A mobil számítógépek legfontosabb tulajdonsága a WiFi kapcsolat létesítésének lehetősége. Manapság az elszigetelt számítógép, informatikai kütyü használhatósága minimum megkérdőjelezhető, alapvető feladat az internetkapcsolat létesítése. A legújabb notebook modellek mobil telefonként is működhetnek, hiszen a WiFi kártya mellett SIM kártya befogadására is alkalmasak, ennek köszönhetően nem csak vezeték nélküli internetkapcsolaton keresztül kommunikálhatunk a segítségükkel, hanem mobilinternet kapcsolat is létesíthető.

Komplett kütyü

A laptop nem csak mobilitása miatt elképesztően jó találmány, az asztali gépekkel ellentétben egy komplett egységet alkotnak, a munkához nincs szükség semmilyen kiegészítő hardver csatlakoztatására. Minden laptop rendelkezik az alábbi hardverelemekkel:

  • billentyűzet
  • beépített egér (touchpad)
  • beépített hangszóró
  • mikrofon
  • webkamera.

A laptopot megvásárlását követően csak be kell kapcsolni és azonnal munkára fogható, nincs szükség különféle eszközök hozzákapcsolására.laptop mobilitas

Mobilitást segítő, hasznos lehetőségek:

  • automatikus fényerő szabályozás
  • hangerő szabályozás billentyűkombináció segítségével
  • billentyűzet megvilágítás.

A mobil számítógép hátrányai

A laptop egyik legnagyobb hátránya a törékenység. Nem csak a kijelző repedése, sérülése gyakori, a mozgó alkatrészeket is tartalmazó HDD is rendkívül érzékeny az erőhatásoknak. A törékenység mellett egyéb sérülések, behatások is könnyen tönkretehetik az eszközt. A billentyűk közzé öntött folyadék nem csak a klaviatúrát rontja el, a laptop alaplapja is komoly károkat szenvedhet egy csésze kávétól.

Alacsony akkumulátor élettartam

Mint korábban is említettük a laptop legnagyobb előnye a mobilitás, a hordozhatóság. Ennek feltétele az akkumulátor megfelelő működése. A notebook akkumulátor azonban meglehetősen rakoncátlan eszköz. Még a leggondosabb használat mellett is veszít a teljesítményéből, a nem megfelelő használat pedig nagyon hamar tönkreteszi a beépített telepet, így a kütyü elveszíti mobilitását.

A laptop és egyéb hordozható kütyük mobilitásának pozitív és negatív oldalai a szakértők véleménye szerint. Ha szeretnél még néhány érdekes és izgalmas olvasnivalóhoz témát kapni, az alábbiakat ajánljuk: akkumulátor csere, billentyűzet javítás, hardver vásárlás, internet csatlakozás, laptop szerviz, mobil internet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr8813779160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

mobilmarketing - tömeges sms

A mobilmarketing blog létrejöttét az iparág hazai fejlődése ösztönözte 2010-ben. Akkoriban egyre többen láttak fantáziát a telefonos kommunikáció mobil ágazatában. Ma cégek sokasága használ mobilmarketing eszközöket. A blog célja az volt, hogy a magyarországi és külföldi példák, hírek közzétételével, azok véleményezésén keresztül minél többen ismerjék meg a mobilmarketinget, az online marketing eszköztárát. A MOBILMARKETING BLOG 2016-ban megújult és keresőmarketing célokat is szolgál. | Mobilmarketing példák | javaslatok | megoldások | érdekességek | életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás | Mobil marketing módszer az SMS-kampány indítása. Aktuális téma: tömeges SMS-küldés mobiltelefonra. Okostelefon alkalmazások, hírek az online marketing világából - Tartalommarketing - Honlapoptimalizálás
süti beállítások módosítása