mobil marketing. telefonos alkalmazások. sms küldés. online marketing kampány: laptop szerviz budapest. tablet kijelző. weboptimalizálás

Saját játékok kiadását tervezi a Microsoft

számítógépes játék fejlesztés | gamer laptopok | program letöltés

xbox one x microsoftA gamerekre építi a marketinget a szoftveróriás

A Microsoft Xbox-ra specializálódott vezetője, Phil Spencer azt szeretné, ha a szoftvergyártó a jövőben saját fejlesztésű játékokkal kerülne piacra, ehhez pedig új stúdiókat és fejlesztőrészleget alakítanak ki. A Microsoft az asztali számítógépek és laptopok számára gyártott szoftverek mellett képes lehet tartalomgyártóként is megállni helyét a piaci versenyben – vélte a részlegvezető.

Az Xbox One X piacra-kerülésével kapcsolatos marketingakciók során a Halo és Gears of War játékokkal aratott nagy sikert a cég, és ezen tapasztalatok alapján jutottak el odáig, hogy a saját játékfejlesztés jövedelmező lehet.

Míg korábban a laptop és személyi számítógépek platformja mellett az Xbox csak kiegészítő üzletágnak tűnt, mostanra kiderült, hogy a játékkonzolok eladásában és a hozzájuk való játékok gyártásában komoly bevételforrás rejlik.

Az utóbbi években a Microsoft bezárta a Lionhead és Press Play stúdiót, ami a szakember véleménye szerint komoly hiba volt.

A szoftvercég számára sokáig csak a konzolok eladási adatai voltak fontosak, mára kiderült, hogy arra is oda kell figyelni és marketinggel segíteni, hogy hány előfizető csatlakozik a konzol játéktárához. A megfelelő reklámmal és gondosan átgondolt stratégiával egyes felhasználók többet hajlandók fizetni a játékokon belül bizonyos szolgáltatásokért, mint amennyibe maga az Xbox konzol kerül.

A Microsoft a Windows 10 fejlesztésekor már gondolt arra, hogy az Xbox-ot nem vásárló felhasználókat is megpróbálja átcsábítani, ezért asztali gépeken és laptopon is elérhetővé tették az Xbox Live alkalmazást, mely segítségével játékokat lehet letölteni. A Microsoft reményei szerint a felhasználók súlyos összegeket fizetnek majd egyes játékokon belül a tovább haladást segítő eszközökért, a legújabb játékokért, esetleg valódi gamerré válva megvásárolják a konzolt is.

Az új marketing stratégia már meghozta első eredményeit. A játékokhoz kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevételek 21%-kal nőttek, míg az Xbox eladások globális szinten csökkentek.

Saját játékok kiadását tervezi a Microsoft, hogy az Xbox one X játékkonzol eladása mellett a játékok forgalmazásából is bevételre tegyen szert. A legérdekesebb témák, melyeket érdemes elolvasni: hardver, gamer laptop, program letöltés, játék szoftver fejlesztés, Microsoft, számítógépes játék marketing.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr9313202365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

mobilmarketing - tömeges sms

A mobilmarketing blog létrejöttét az iparág hazai fejlődése ösztönözte 2010-ben. Akkoriban egyre többen láttak fantáziát a telefonos kommunikáció mobil ágazatában. Ma cégek sokasága használ mobilmarketing eszközöket. A blog célja az volt, hogy a magyarországi és külföldi példák, hírek közzétételével, azok véleményezésén keresztül minél többen ismerjék meg a mobilmarketinget, az online marketing eszköztárát. A MOBILMARKETING BLOG 2016-ban megújult és keresőmarketing célokat is szolgál. | Mobilmarketing példák | javaslatok | megoldások | érdekességek | mobil marketing. telefonos alkalmazások. sms küldés. online marketing kampány: laptop szerviz budapest. tablet kijelző. weboptimalizálás | Mobil marketing módszer az SMS-kampány indítása. Aktuális téma: tömeges SMS-küldés mobiltelefonra. Okostelefon alkalmazások, hírek az online marketing világából - Tartalommarketing - Honlapoptimalizálás