életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás

Az elektromágneses sugárzás típusai

Elektromágneses hullámok, sugarak fajtái

frekvencia, hullámhossz, felhasználás

elektromágneses hullámok sugarak fajtái

Hol találkozunk a mindennapi életben elektromágneses sugárzással?

Nem is gondolnánk, hogy az elektromágneses sugárzás (EMH) milyen sok formában jelen van a mindennapi életünkben. Itt van néhány példa, ahol találkozhatunk vele:

  • Mobiltelefónia: a mobiltelefonok és távközlési műholdak által használt rádióhullámok elektromágneses hullámok.
  • Mikrohullámú sütő: a mikrohullámú sütők az étel melegítésére használt mikrohullámokat bocsátanak ki, amelyek szintén elektromágneses hullámok.
  • Kábel TV és internet: ezek a hálózatok is elektromágneses hullámok segítségével továbbítják a jeleket.
  • A radarkontroll felirat mögötti sebességmérő eszközök radarhullámokat, azaz elektromágneses hullámokat használnak.
  • Az üvegházhatásban szerepet játszó infravörös sugárzás is elektromágneses hullám.
  • Az infrafűtés is az elektromágneses sugárzás egy formája. Ez hősugárzás kibocsátásával történő fűtést jelent, amely az elektromágneses hullámok infravörös tartományába tartozó hullámokat bocsát ki. Ezek a hullámok közvetlenül a tárgyakat és embereket melegítik fel, nem a levegőt, hasonlóan a Nap sugárzásának hatásához. Az infravörös sugárzás tehát az emberi szem számára láthatatlan, de a bőrünk melegként érzékeli

Ezek a mindennapi eszközök és jelenségek mind az elektromágneses spektrum különböző részein működnek, és az elektromágneses erőből fakadnak.

Az elektromágneses sugárzás típusai a frekvencia növekedésének sorrendjében:


1. Rádióhullámok:

- Frekvencia: 3 kHz - 300 GHz
- Hullámhossz: 100 km - 1 mm
- Jellemzők: Hosszú hullámhosszú, alacsony frekvenciájú, nagy energiájú. Használata rádiókommunikációban, televízióban, radarban és GPS-ben.

2. Mikrohullámok:

- Frekvencia: 300 MHz - 300 GHz
- Hullámhossz: 1 m - 1 mm
- Jellemzők: Rövidebb hullámhosszú, mint a rádióhullámok, de hosszabb, mint az infravörös sugárzás. Használata mikrohullámú sütőkben, mobiltelefonokban, Wi-Fi-ben és műholdas kommunikációban.

3. Infravörös sugárzás:

- Frekvencia: 300 GHz - 400 THz
- Hullámhossz: 1 mm - 780 nm
- Jellemzők: Hőként érezhető. Használata hőérzékelőkben, éjjellátó berendezésekben, távirányítókban és hőkamerákban.

4. Látható fény:

- Frekvencia: 400 THz - 750 THz
- Hullámhossz: 780 nm - 400 nm
- Jellemzők: Ez az a fény, amit az emberi szem lát. A színek a frekvenciától függően változnak.

5. Ultraibolya sugárzás:

- Frekvencia: 750 THz - 30 PHz
- Hullámhossz: 400 nm - 10 nm
- Jellemzők: Láthatatlan az emberi szem számára, de károsíthatja a bőrt és a szemet. Használata fertőtlenítésben, szoláriumokban és víztisztításban.

6. Röntgensugarak:

- Frekvencia: 30 PHz - 30 EHz
- Hullámhossz: 10 nm - 0.01 nm
- Jellemzők: Nagy energiájú, áthatol a legtöbb anyagon. Használata orvosi képalkotásban és rákterápiában.

7.Gammasugarak:

- Frekvencia: 30 EHz - 300 EHz
- Hullámhossz: 0.01 nm - 0.00001 nm
- Jellemzők: A legmagasabb energiájú elektromágneses sugárzás. Rendkívül áthatoló és káros az élőlényekre. Használata orvosi képalkotásban és rákterápiában.

További információk:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr4618364249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

mobilmarketing - tömeges sms

A mobilmarketing blog létrejöttét az iparág hazai fejlődése ösztönözte 2010-ben. Akkoriban egyre többen láttak fantáziát a telefonos kommunikáció mobil ágazatában. Ma cégek sokasága használ mobilmarketing eszközöket. A blog célja az volt, hogy a magyarországi és külföldi példák, hírek közzétételével, azok véleményezésén keresztül minél többen ismerjék meg a mobilmarketinget, az online marketing eszköztárát. A MOBILMARKETING BLOG 2016-ban megújult és keresőmarketing célokat is szolgál. | Mobilmarketing példák | javaslatok | megoldások | érdekességek | életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás | Mobil marketing módszer az SMS-kampány indítása. Aktuális téma: tömeges SMS-küldés mobiltelefonra. Okostelefon alkalmazások, hírek az online marketing világából - Tartalommarketing - Honlapoptimalizálás
süti beállítások módosítása