életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás

Google Spaces - terek, hely

google spaces terekVigyázat, jön a Google terek

Elindul a Google Spaces weben, Androidon és iOS-on. A projekt első leírása magyarul: „Kiscsoportos megosztás minden témában”. Az ötlet lehet jó is, bár még barátkozunk a felülettel, ami határozottan béta verziósnak tűnik, mivel a cikk megírásának pillanatában, a menüben a space szóközként szerepel, ami ebben a kontextusban nyilván nem helyes.

A Google Spaces (terek) használhatósága

A rendszer lényege, hogy egy téma megtárgyalására létrehozott terünkön linkeket, képeket, videókat és e-maileket oszthatunk meg egy szűkebb körrel, munkacsoporttal. Az általunk létrehozott „teret” (ezen a néven még marketing-elni kell) azok láthatják és kommentálhatják, akik bejelentkeznek a Google rendszerébe és megkapják a hozzáférési linket, tehát rendkívül egyszerű módon, félig zártan.

Miért jó ez nekem?

Felmerül a kérdés, hogy a Google+ nem alkalmas ezekre a feladatokra? Talán. Ebben a megosztási rendszerben, egy konkrét feladat elvégzéséhez lehet összegyűjteni az embereket, és az ide írt megosztások nem zavarják össze a Google vagy Facebook csoportok üzenő falát. Úgy tűnik, hogy a Google az iskolai, egyetemi házi feladat készítős csoportokat, tanulócsoportokat akarja meghódítani.

Nem elég a marketing

Az oldal reklámozása még nem terjed széles körben. Ennek oka valószínűleg az, hogy az oldalon és az Androidos applikációban is sok a hiba. Az Android rendszeren például a link megosztásánál egy üres képernyőt kapunk. Ha elkezdjük körbetapogatni, kiderül, hogy a felső részén található a megosztás és valószínűleg a „mégse” gomb, de ezeknek csak a körvonala jelenik meg érintéskor.

Tartalom megosztás. Az alkalmazás igazi előnyét abban látjuk, hogy bizonyos dolgokat úgy tudunk megbeszélni ismerőseinkkel, kommentálni és megosztani a témával kapcsolatos tartalmakat, hogy egyrészt nem kell kilépnünk a „terünkből”, másrészt nem szólnak bele illetéktelenek.

Kérdés, hogy az egyes terek linkjének megszerzésével nem trollkodnak-e majd.

A Google Spaces weboldalát itt találod.

Google Spaces egy új és érdekes közösségi tér. Fontosabb témakörök: android, google helyezések, applikáció, marketing, Google Spaces, iOS.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr938727632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

mobilmarketing - tömeges sms

A mobilmarketing blog létrejöttét az iparág hazai fejlődése ösztönözte 2010-ben. Akkoriban egyre többen láttak fantáziát a telefonos kommunikáció mobil ágazatában. Ma cégek sokasága használ mobilmarketing eszközöket. A blog célja az volt, hogy a magyarországi és külföldi példák, hírek közzétételével, azok véleményezésén keresztül minél többen ismerjék meg a mobilmarketinget, az online marketing eszköztárát. A MOBILMARKETING BLOG 2016-ban megújult és keresőmarketing célokat is szolgál. | Mobilmarketing példák | javaslatok | megoldások | érdekességek | életmód és mobil marketing. telefonos alkalmazások. ipari télikert - terasz. online pr-cikk. laptop szerviz budapest. weboptimalizálás | Mobil marketing módszer az SMS-kampány indítása. Aktuális téma: tömeges SMS-küldés mobiltelefonra. Okostelefon alkalmazások, hírek az online marketing világából - Tartalommarketing - Honlapoptimalizálás
süti beállítások módosítása